Akademik mentor ve rehber öğretmenin her öğrencinin akademik ve sosyal gelişimini takip ettiği Çapa Sınav Kursnde, eğitimi iki aşamada ele almak gerekir.
Birinci aşama; 9 ve 10. sınıfta İngilizce eğitimi ile temel akademik eğitim ön plana çıkmaktadır. Bunlarla birlikte, değerler eğitimi kapsamında yer alan kültür, sanat ve spor etkinlikleri ile kulüp çalışmaları sürdürülür.
İkinci aşama; 11 ve 12. sınıfta ise yabancı dil eğitimi önemini korumaktadır. Üniversiteye giriş sınavı olan YKS (TYT-AYT) hazırlık çalışmaları bu dönemde ciddi bir ivme kazanır.
Her hafta düzenli bir şekilde uygulanan TYT-AYT ve ders denemeleri, soru çözüm saatleri ve etüt tamamlama çalışmalarıyla kurs ve özel derse gerek kalmayacak şekilde bir akademik program izlenir.
Çapa Sınav Kurs Liselerinde öğrencilerin biri ya da bir kısmı değil hepsi üniversiteye gider. Üstelik okul olarak TYT ve AYT’de başarılı derecelere sahiptir.
Ayrıca öğrencilerin en çok bu dönemde ihtiyaç duyduğu rehberlik ve danışmanlık çalışmalarına özel önem verilir. Rehber öğretmenler her öğrenciyle birebir ilgilenir ve meslek, kariyer, üniversite hazırlık ve veli-öğrenci iletişimi konularında danışmanlık yapar ve destek verir.
Çapa Sınav Kursnde öğrenciler için yurt dışı eğitim danışmanlığı kapsamında kariyer günleri düzenlenir ve ülkemizin saygın üniversitelerine kapsamlı geziler düzenlenir. Bu kapsamda öğrenci değişim programlarıyla isteyen öğrenciler eğitimlerinin bir kısmını ABD ve Kanada gibi ülkelerde sürdürürler.
OKULUMUZDA AKADEMİK SÜREÇ
Mentorluk Sistemi: Sınav Eğitim Kurumlarının kurulduğu üç temel unsurdan ilki takip/sorumluluktur. Öğrencilerimiz büyük bir sorumluluk ve titizlik çerçevesinde takip edilmektedir. Bunun içindir ki okulumuzda tüm öğrencilerimizin akademik başarılarıyla yakından ilgilenilir. Gelişmelerden veliler de düzenli olarak haberdar edilir. Mentorluk sistemi okulumuzda sorunların tespit edilip aynı zamanda çözüme kavuşturulduğu bir yapıdır.
Yazılı Sınavlar ve Deneme Sınavları: “Ölçülmeyen bilgi yönetilemez” ilkesiyle hareket eden kurumumuzda ölçme-değerlendirme büyük bir titizlikle yürütülmektedir. Yazılı sınavlar ve deneme sınavları Sınav Eğitim Kurumları Genel Merkezi tarafından hazırlanmakta ve Türkiye genelinde eş zamanlı uygulanmaktadır. Yapılan her deneme sınavı Sınav Eğitim Kurumları bünyesindeki on binlerce öğrenci ile birlikte değerlendirilmektedir.
ÖDEVLER
Günlük, haftalık, dönemlik ödevlerin bir program dahilinde ve sistemli bir şekilde gerçekleştirildiği Sınav Kolejlerinde;
Yoğun programı yetiştirmek ve öğrencileri en iyi şekilde hazırlayabilmek için okuldaki ders ve etütlerin yanında yanında bireysel çalışmalara/ödevlere önem verilmektedir.Öğrencinin bireysel çalışmalarını planlamak amacıyla, haftalık ders programlarından hareketle her dersin ödev günü ve miktarı “ödev çizelgesi”nde belirlenmektedir.Haftalık ders programlarında ilgili dersin ilk saati mutlaka ödev kontrolü için ayrılmakta, ödevlerini yapmayan öğrencilerin ödevleri ek çalışma saatinde tamamlatılmaktadır.
Çapa Sınav Kursnde ödevler 3 kategoride planlanmıştır.
Günlük ödevler: Farklı kaynaklardan, “Soru Bankası Modülleri”nden günlük ödevler verilir. Ayrıca ders öğretmenleri tarafından ev çalışması şeklindeki başka etkinlikler de yaptırılır ve günlük ödevlerin tamamı hafta içi kontrol edilir.Dönem ödevleri: Dönem konularını kapsayacak şekilde hazırlanan dönem sonu ödevleri verilir ve kontrolü yeni dönem başında yapılır.Haftalık ödevler: “Haftalık Ödev Fasikülleri”(TÖDEV) her ders için cuma günleri verilir ve kontrolü ilgili ilk derste / ödev kontrol saatinde yapılır. Ödev değerlendirmeleri SINAVNET üzerinden veli ile paylaşılır.
YAYINLAR
Okulumuzda yayıncılık anlamında köklü bir geçmişe ve birikime sahip olan uzman yayın ekibi tarafından oluşturulan Sınav Eğitim Kurumları Yayınları kullanılmaktadır. Talim Terbiye Kurulunun oluşturduğu müfredata uygun aynı zamanda üniversite sınavlarında sorulan soruları analiz ederek hazırlanan yayınlar öğrencilerimize kaynaklık etmektedir.
ESENYURT HARAMİDERE SINAV KOLEJİ ÜST DÜZEY İNGİLİZCE
VİZYONUMUZ: Ulusal ve uluslararası platformda özgüveni geliştiren ve İngilizce’yi etkili bir şekilde konuşan öğrenci yetiştirmektir. Öğrencilerimiz; ülkemizde ve uluslararası arenalarda İngilizceyi ustaca kullanan, hızlı ve etkili iletişim kurabilen profesyonel ve akademik kadroların oluşturulmasının önemi bilinciyle yüksek düzeyde İngilizce bilgi ve becerilerine sahip bireyler olarak yetiştirilmektedir.
DİL HEDEFİMİZ: İleri Düzey (C1)
Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (CEFR) tanımına göre C1 düzeyinde İngilizceye sahip bireyler çok çeşitli, zor metinleri ve konuşmaları anlayabilir ve çoğu durumda kendini akıcı olarak ifade edebilir. Okulumuzda bu yabancı dil hedefi, gerek yurt dışında gerekse Türkiye’de öğretim dili İngilizce olan üniversiteler ve fakültelerde okuyacak öğrencilerin hazırlık sınıflarını atlayarak direkt bölümlerinde okumaya başlamaları için uygun bir düzeye gelmesini sağlamaktadır.
Öğrencilerin C1 düzeyine erişerek mezun olabilmeleri amacıyla, ders içerikleri dört dil becerisini aynı hızda geliştiren, uluslararası sınavlara (Cambridge PET, FCE, IELTS, TOEFL sınavlarına vb.) hazırlayıcı ve öğrencilerin bireysel gereksinimlerine göre uyarlanmış özgün materyallerden oluşur.
GÖREVİMİZ: Hakkaniyetli Dil Eğitimi
İngilizce dersleri CEFR prensiplerine göre düzenlenmiş olan müfredat, metodoloji ve ölçme-değerlendirme kriterlerini temel alarak uygulanmaktadır. Hakkaniyetli bir eğitim kurumu olarak görevimiz, öğrencilerimizi sadece dil sınavlarında başarılı olmaları yönünde hazırlamak değil, her öğrencimizin dil yeterliliğini bireysel olarak en üst iletişimsel potansiyele ulaştırmaktır. Geleneksel kur sisteminin yol açtığı “öğrenilmiş çaresizliğe” alternatif olarak sunulan yoğun ve “farklılaştırılmış eğitim” sistemimiz, en başarılı öğrenciden en çok zorlanan öğrenciye kadar tüm öğrencilere kendini geliştirme ve ileri düzeye gelme fırsatı sunmaktadır.
Uluslarası organizasyonlar öğrencilerimize, dil becerilerini geliştirmek ve onlara pratik kazandırmak amacıyla İngiltere, Kanada ve ABD gibi ülkelere öğrenci değişimi proglamlarına ve yaz okullarına katılma olanakları sağlanmaktadır. Bunun dışında öğrencilerin yurt dışı etkinliklere ve yarışmalarına katılmaları kulüp ve sosyal faaliyetlerle desteklenir ve teşvik edilir. Örneğin, liselerimiz Türkiye’de ve Avrupa’da Model Birleşmiş Milletler Konferansları çalışmalarına düzenli bir şekilde katılmaktadırlar.
GERÇEK MEKAN GERÇEK SINAV
ESENYURT HARAMİDERE Sınav Eğitim Kurumları’nca üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilere yönelik her yıl yaklaşık 50 bin öğrencinin katıldığı İstanbul Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesinde yapılan “Gerçek Mekan Gerçek Sınav” isimli simülasyon sınavı, öğrencilerimize birebir sınav anını yaşama imkanı sağlamaktadır. Bu sayede ÖSYM tarafından gerçeği yapılan YKS’de öğrencilerimiz ne gibi uygulamalarla karşılaşacakları hakkında deneyim kazanma fırsatı bulmaktadır.
KULÜPLER
Okulu yalnızca akademik bilgi ve beceri kazandıran bir yer olmaktan öte öğrencinin bedensel gelişimine, sosyal ve kültürel birikimine katkıda bulunan ortamların tümünü içine alan yaşam alanı olarak kabul eden okulumuzda;
Akademik başarıyı destekleyecek ve öğrencilerin okul motivasyonlarını artıracak bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif etkinlerden oluşan kulüpler bulunmaktadır.Her ilgiye ve beceriye uygun çok sayıda nitelikli kulüp yer almaktadır.Kulüplerin seçiminde ve takibinde öğrencilerin ilgi ve yetenekleri göz önünde tutulmaktadır.Alanlarında uzman öğretmen, sanatçı ve sporculardan oluşan kulüp eğitmenleri görev yapmaktadır.Kulüp etkinlikleri kapsamında okul içi ve dışı gösteriler, organizasyonlar, sergiler düzenlenmektedir.